Verwijspraktijk Haarlemmermeer
Verwijspraktijk voor tandheelkunde

Drs. David Rijkens

CV- David Rijkens – Tandarts-Implantoloog NVOI

 

Ik ben in 2006 afgestudeerd als tandarts aan het ACTA. Tijdens mijn opleiding ben ik gedurende 2 jaar lang werkzaam geweest bij het SBT (Stichting Bijzondere Tandheelkunde) waar ik al vroeg kennis heb mogen maken met de implantologie. Na mijn opleiding heb ik 3 jaar als algemeen tandarts gewerkt, en ben me hiernaast al snel gaan verdiepen in de implantologie door het volgen van o.a. de  NVOI en Straumann cursussen.

In 2009 ben ik gestart met de 3 jarige postdoctorale opleiding Implantologie en Prothetiek aan het ACTA. Gedurende 3 jaar lang heb ik me kunnen verdiepen in zowel de chirurgische als de prothetische aspecten van de implantologie. Hiernaast heb ik onderzoek gedaan naar het gebruik van digitale scanners bij implantaten in de tandeloze onderkaak. Het hieruit voortgekomen wetenschappelijk artikel (Applicability and accuracy of an intraoral scanner for scanning multiple implants in edentulous mandibles: A pilot study) is inmiddels geaccepteerd door het Journal of Prosthetic Dentistry. In september 2012 heb ik mijn specialisatie tot implantoloog, erkend door de NVOI, afgerond.

Reeds tijdens mijn specialisatie heb een aantal malen bijdrages geleverd aan het PostAcademischOnderwijs dat de afdeling geeft voor tandartsen en tandarts-implantologen. Omdat ik hier veel plezier uit haal heb ik samen met collega Frank Andriessen de 16-daagse MasterClass implantologie nieuwe leven in geroepen (Voorheen gegeven door Prof. R. van Waas). Gedurende 16 cursusdagen (gemiddeld 2 keer per maand) nemen we met een groep van 12 cursisten de gehele implantologie door. Er wordt veel aandacht besteed aan essentiële literatuur en casuistiek, maar ook zijn er praktische gedeeltes zoals een hechtcursus, piezo-cursus, snijzaalpracticum, opdekcursus..etc. Naast het geven van deze MasterClass geef ik regelmatig lezingen en voordrachten voor collega’s over implantologische onderwerpen.

Naast het geven van post-academisch onderwijs ben ik werkzaam als implantoloog bij Mondzorg Velsen, Mondzorgcentrum Kudelstaart, Tandartspraktijk Prakken Emmen, en Verwijspraktijk Haarlemmermeer. In deze praktijken houd ik me, naast algemene tandheelkunde,  voornamelijk bezig met implantologie, bijbehorende prothetiek en m3-verwijdering.